OVER DE BEZIELSTER
Sare De Caster

Mama van 2 kinderen
Bezielster van Mindlab
Gepassioneerd psychologe

Sare is een erkend klinisch psychologe, seksuologe, diëtiste en oplossingsgerichte therapeute. Sinds 2012 werkt zij als Klinisch psychologe in een privé praktijk in Gent en biedt zij psychologische ondersteuning rond de thema’s: stress, burn-out, depressie, loopbaanvragen, angsten, zwangerschap, …

Al haar kennis en ervaring heeft Sare gebundeld in dit online platform waar je van thuis uit kan oefenen om je mentale gezondheid te bevorderen.
OVER MINDLAB
Mindlab ontwikkelt leermodules gericht op mentale gezondheidsproblemen, gebaseerd op cognitieve gedragstherapeutische technieken. Elke module omvat een kwalitatief behandelprogramma waarbij psycho-educatie materiaal rond een bepaald thema aangeboden wordt, aangevuld met oefeningen, video’s, audio’s, … Op deze manier kan het gezien worden als voortraject van therapie of als een aanvulling op de klassieke behandelingen.

Mindlab richt zich op het bieden van mentale gezondheidszorg op afstand waarbij je op je eigen tempo en ongebonden aan locatie je groeiproces kan aangaan. De huidige technologische vooruitgang zorgt ervoor dat de therapie niet gebonden hoeft te blijven aan de therapieruimte. Individuele therapiesessies kunnen verrijkt worden met deze e-learning modules. Het biedt de mogelijkheid om aangeboden psycho-educatie te horen, lezen en herlezen. Het is tevens een manier waarop ook je omgeving veel meer betrokken kan worden in je persoonlijk traject.
OVER iCGT
Oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie (GCT) is een kortdurende therapie waarbij als doel cliënten te helpen de gewenste verandering in hun leven te maken. Het is een hands-on, praktische begeleiding gebaseerd op leerprincipes. CGT is al heel vaak en uitvoerig onderzocht en blijkt een van de meest effectieve vormen van therapie te zijn bij angst en depressie.
CGT is een krachtig hulpmiddel bij de behandeling van angst en depressie, maar niet iedereen die baat heeft bij CGT, heeft ook effectief een angst- of stemmingsprobleem. Het lijkt ook zeer effectief te zijn voor iedereen die wil leren beter omgaan met stressvolle situaties zoals zwangerschap, slaapproblemen, veranderingen in de werkcontext, … Internet-gebaseerde cognitieve gedragstherapie (iCGT) is een kostenefficiënte, eenvoudige manier van begeleiding gebaseerd op dezelfde principes als face-to-face cognitieve gedragstherapie.