Gelukkige mensen

Iedereen wil gelukkig zijn en je gedrag bepaalt voor een aanzienlijk deel hoe gelukkig je bent. Dat is goed nieuws, want je gedrag kan je beïnvloeden. Wil je meer inzetten op je geluk, kijk dan naar wat bijzonder gelukkige mensen van nature uit doen. Wetenschappelijk onderzoek naar het gedrag van gelukkige mensen toont enkele gemeenschappelijke eigenschappen aan.

Gelukkige mensen spenderen tijd aan relaties

Gelukkige mensen spenderen een groot deel van hun tijd aan familie en vrienden. Ze koesteren hun relaties en genieten ervan om tijd met anderen door te brengen.

Gelukkige mensen helpen anderen

Gelukkige mensen zijn behulpzaam. Ze zijn vaak de eersten om een helpende hand te bieden en genieten ervan als hun hulp gewaardeerd wordt.

Gelukkige mensen doen aan lichaamsbeweging

Gelukkige mensen hebben een actief leven. Actief zijn betekent niet per se fanatiek sporten, bewegen in de vorm van rustig wandelen of fietsen is óók actief.

Gelukkige mensen zijn dankbaar

Gelukkige mensen staan stil bij de zaken waarvoor ze dankbaar zijn. Ze vinden het gemakkelijk om hun dankbaarheid te uiten voor alles wat ze hebben en laten anderen vaak zien wat ze waarderen.

Gelukkige mensen genieten van het moment

Gelukkige mensen halen hun plezier uit de allerkleinste dingen: een wandeling in het bos, een mooi liedje, een lekkere maaltijd, … Door de kleine dingen te waarderen, leven ze in het hier en nu en genieten ze meer van het moment.

Gelukkige mensen leven evenwichtig

Ook de gelukkigste mensen kennen stress, levenscrises en tragedies. Hun geheime wapen is de evenwichtigheid en de kracht die ze tonen wanneer ze onder grote druk staan.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *