Durf te falen!

Zonder falen geen succes, toch lijkt er voor falen geen plek te zijn. Deze negatieve benadering van falen maakt het moeilijk om openlijk te praten over mislukkingen. Maar het zijn juist die ervaringen waar je het meest uit leert. Fouten, tegenslagen en negatieve ervaringen verrijken je en maken je sterker. Maar falen leidt tot meer dan enkel succes. Onderzoek toont aan dat als je durft falen je jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleert.

Slimmer

Falen maakt je slimmer. Je doet nieuwe inzichten op en leert mogelijkheden beter inschatten.

Creatiever

Falen kan leiden tot verrassende ideeën en onverwachte oplossingen.

Interessanter

Falen maakt je interessanter als persoon. Tegenslagen en moeilijkheden overwinnen levert een pak indrukwekkende en interessante verhalen op.

Sympathieker

Niets vervelender dan iemand die perfect is en nooit een steek laat vallen.  Het is zelfs een tikkeltje irritant. Falen heeft een ontwapenend effect en maakt ons sympathieker.

Vrijer

Mensen die durven falen, voelen zich een pak vrijer. Het zorgt ervoor dat je dingen onderneemt en uitnodigingen aanneemt, ongeacht de uitkomst.

Rijper

Als we zware klappen incasseren, levert dit ons psychologische groei op. Tegenslag zorgt ervoor dat we ophouden met altijd te streven naar beter en meer waardering beginnen krijgen voor andere dingen. 

Neem falen niet persoonlijk op maar zie het als de ideale kans om te groeien als persoon.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *