5 Tips om de donkere dagen in de herfst en winter door te komen

Woman photo created by jcomp - www.freepik.com

Wanneer de winter eraan komt, worden de dagen steeds korter en is het langer donker. Het is nog donker wanneer we naar het werk vertrekken en is het dikwijls ook wanneer we thuiskomen. Voor velen is dit geen gemakkelijke periode. Hier volgen vijf tips om het donker wat lichter te maken:

1. Vang het licht op en haal het meeste uit de enkele uren daglicht.

Probeer op zijn minst dertig minuten per dag buiten in de zon (of het licht) door te brengen. Maak een korte wandeling onder de middag of ga buiten een koffie drinken als je er de kans toe hebt.

2. Steek het licht aan.

Ook overdag kan het minder goede weer een donkere indruk geven. Doe het licht aan om meer klaarheid te creëren. Door het licht veel aan te hebben, zal je brein ook meer het onderscheid kunnen maken tussen dag en nacht omdat het verschil in klaarheid dan duidelijker is.

3. Blijf bewegen.

Fysieke activiteit heeft zoveel positieve effecten op onze gezondheid! Het doet onze gemoedstoestand verbeteren en het energieniveau stijgen. Daarnaast helpt het ook ons immuunsysteem verbeteren dat het tijdens deze maanden ook zwaarder te verduren krijgt.

4. Plan leuke activiteiten in en zorg ervoor dat je altijd iets hebt om naar uit te kijken.

Dit hoeven niet altijd grootse dingen te zijn. Kleine lichtpuntjes doorheen de week die de sleur wat kunnen doorbreken zijn vaak voldoende. In deze tijden kan dat een extra uitdaging zijn, maar ook een zoom-bijeenkomst met vrienden en een glaasje wijn in de avond kan je doorheen een moeilijke dag loodsen.

5. Verhoog je vitamine D niveau.

Wanneer we minder zonlicht opvangen, maken we ook minder vitamine D aan. Minder vitamine D leidt tot meer vermoeidheid en minder levenslust. Om dit tekort wat te compenseren kan je vette vis eten, eieren en andere voeding die veel vitamine D bevatten. Eventueel kan je aanvullen met een supplement.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *