FAQ – Mindlab

FAQ

Kan Mindlab iets betekenen voor mij?

Mindlab richt zich op het ontwikkelen van een beter mentaal welzijn in de ruime zin. Iederéén kan baat hebben bij mentale training. Het kan als voortraject of aanvullend op een therapie gebruikt worden. Maar de programma’s zijn evenzeer interessant wanneer je je gewoonweg wenst te verdiepen in bepaalde onderwerpen.

Mijn oriëntatietest geeft geen resultaat. Wat gaat er mis?

Om van alle functionaliteiten zoals de oriëntatietest maximaal te kunnen genieten, is het belangrijk dat je via de juiste browser werkt. Wij raden aan om Mindlab via Google Chrome (en niet Explorer) te gebruiken. Indien er zich nog steeds fouten lijken voor te doen, kan je ons altijd contacteren hierover. Dan zoeken we zo spoedig mogelijk naar een oplossing.

Hoelang zal ik bezig zijn met een programma?

Een programma volledig doorlopen zal niet zoveel veel tijd in beslag nemen. Waarschijnlijk slechts enkele uren. Het meeste werk zal echter kruipen in het oefenen van je nieuwe vaardigheden.

Hoe meer tijd je spendeert aan de opdrachten en oefeningen, hoe groter de kans dat je veranderingen zal merken bij jezelf. De belangrijkste boodschap is: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Maar je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin investeert.

Welke module is geschikt voor mij?

Uiteraard ben je vrij te kiezen om aan de slag te gaan met wat je wil. Vind je het moeilijk kiezen dan kan je de oriëntatietest invullen. Deze helpt je identificeren wat jouw noden en uitdagingen zijn.

Na het invullen van de korte vragenlijst krijg je een persoonlijk advies. Je kiest vervolgens zelf of je met dit advies aan de slag gaat.

Kan ik lessen en modules verschillende keren doorlopen?

Jazeker! We raden je dit zelfs aan. Lessen opnieuw doorlopen is een deel van je leerproces en zal ervoor zorgen dat je het maximale uit een programma haalt.

Vervangt Mindlab therapie?

De programma’s van Mindlab kunnen gezien worden als onderdeel van een persoonlijk groeiproces, een voortraject of aanvullend op een therapie. Mindlab is géén substituut voor individuele, professionele hulpverlening. In de toolbox vind je screeningstesten die je kunnen aangeven wanneer professionele therapeutische begeleiding aangewezen is.

Ik heb moeite met een bepaalde les. Kan ik een vraag stellen?

Heb je een vraag over een bepaalde les, neem gerust contact op met ons. We doen ons best zo snel mogelijk te antwoorden en mikken erop onze programma’s zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Waarom moet ik een account aanmaken?

Enkel op deze manier kunnen we jouw voortgang opvolgen en kan je de gemaakte oefeningen terugvinden in de toolbox. Een account aanmaken is eenvoudig en gratis. Het enige dat je nodig hebt, is een persoonlijk e-mailadres.

Moet ik mijn echte naam gebruiken?

Je kan een gebruikersnaam kiezen die je zelf wilt. Het is wél belangrijk om een geldig e-mailadres te gebruiken zodat je je account kan activeren na de registratie.

Hoe gaat Mindlab om met mijn privacy?

In geen geval wordt persoonlijke informatie gedeeld met derden. Indien je toegang hebt gekregen met behulp van een bedrijfscode, zal je werkgever ook in geen geval toegang krijgen tot persoonlijke informatie zoals gemaakte oefeningen. Jouw persoonlijke werkruimte blijft steeds jouw persoonlijke werkruimte.

Alle gegevens worden volgens GDPR behandeld en je kan onze privacy hier nalezen.

Wat is de kostprijs van een module?

Een afzonderlijke module kost 120 euro wanneer je die aankoopt als particulier. Wanneer je een tweede, derde, … module aankoopt, kan je gebruik maken van een kortingscode (-50%) die je aangeboden krijgt het het einde van de eerste module.

Wanneer je werkgever een samenwerking aangaat met Mindlab, krijg je met behulp van een bedrijfscode toegang tot alle modules zonder daar nog extra voor te betalen. De tarieven voor de werkgever kunnen hier aangevraagd worden.