Modules

 • 8 Lessen

  Beter slapen

  Cognitieve gedragstherapie (CGT) is de gouden standaard in de behandeling van slaapproblemen. Deze module maakt gebruik van een evidence-based gedragstherapeutische aanpak. De technieken en vaardigheden die je hier zal aanleren, zijn al vaak onderzocht en bevestigd in hun effectiviteit! De aanpak is gebaseerd op de kennis die we hebben over slaap. Hij speelt in op zowel belemmerende gedachten en gedragingen als op emoties en fysieke symptomen. Hij zal je helpen meer helpende gewoonten te ontwikkelen die bijdragen aan een goede nachtrust. Hij zal je bovendien ook helpen om stress en angst beter de baas te kunnen.

 • 6 Lessen

  Burn-out

  In deze module ontdek je wat een burn-out is en waarom hij ontstaat. Je krijgt heel wat informatie, oefeningen en tips mee om een burn-out te begrijpen, te voorkomen of aan te pakken. Burn-out is een energieprobleem, waarbij je de voeling met je eigen lichaam verliest. Om deze reden raden we je bij deze module aan om niet meer dan één les per week te voltooien. Neem je tijd om te herstellen, alsook om deze module rustig te doorlopen. Stap per stap bouw je verder aan een gezond mentaal welzijn.
 • 2 Lessen

  Emotiehantering (GRATIS)

  In deze gratis module kan je proeven wat de programma’s van Mindlab te bieden hebben. Het is een verkorte versie, maar geeft wel een beeld over hoe de lessen doorgaans opgebouwd zijn. Inhoudelijk krijg je enkele handvaten aangeboden bij het hanteren van hevige emoties. Je leert over helpende en minder-helpende manieren waarop je met emoties kan omgaan.
 • 8 Lessen

  Goed in je vel

  Deze module omvat verschillende onderwerpen die allen bijdragen tot een "goed gevoel". De module is zo opgebouwd dat je elke les onafhankelijk van elkaar kan bekijken. Kies de lessen die voor jou het meest interessant klinken. Wil je de volledige module doorlopen? Prima, maar neem je tijd. Laat alle informatie bezinken. Weet dat je op elk moment kan onderbreken en hervatten. Herneem de lessen ook zo vaak je wil, dan zal het effect des te groter zijn!
 • 8 Lessen

  Mindfulness en meditatie

  In deze module krijg je vooral praktische handvaten over hoe je aan de slag kan gaan met mindfulness en met meditatie. Na een introductie waarom mindfulness nuttig is, gaan we verder zodat je bewust uit de auto-modus kan stappen en je meer bewust leert voelen in het hier en nu. Als je dit regelmatig doet, zal je controle verwerven over je automatische piloot. Zo leer je stress beter hanteren en zal je algemeen welzijn verbeteren. Door middel van een volledige introductiereeks kan je via audio-begeleiding zelf aan de slag.
 • 6 Lessen

  Omgaan met Covid-19 (GRATIS)

  De tweede coronagolf is een feit en dit heeft een grote impact op ons allen. Dit programma kan je helpen om te leren omgaan met Covid-19 en zorg te dragen voor je geestelijke gezondheid tijdens deze pandemie. Om de nadruk te leggen op hier samen door te komen, wordt dit programma volledig gratis aangeboden.
 • 7 Lessen

  Omgaan met stress

  Deze module geeft een inleiding tot enkele zeer effectieve tools en technieken om beter met stress om te gaan. Deze stress kan ontstaan vanuit een werksituatie, privésituatie of het dagelijkse drukke leven. In dit programma gaan we aan de slag met hartcoherentie en andere relaxatietechnieken om acute stress beter te reguleren. Aanvullend zullen oefeningen vanuit cognitieve gedragstherapie aan bod komen zoals piekertips, het leren opsporen en ombuigen van denkfouten, wat helpende en minder helpende manieren zijn om met chronische stress om te gaan. Aan het einde van dit programma zal je op een speelse manier kennis en vaardigheden hebben opgebouwd over hoe je de dagelijkse stress op een succesvolle manier kan aanpakken.

 • 7 Lessen

  Stemming

  Worstel je met gevoelens van depressie of herken je een lage stemming bij jezelf die je niet gewoon bent? Je moet je hier niet bij neerleggen of wachten tot de storm overgaat. Deze module geeft je inzicht en handvaten om te leren omgaan met deze gevoelens. De aanpak is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en richt zich op het aanleren van skills en vaardigheden die je nodig hebt om je leven hier en nu anders aan te pakken. Je krijgt heel wat informatie, oefeningen en tips mee om stemmingsproblemen te begrijpen, te voorkomen of aan te pakken.
 • 6 Lessen

  Verdieping Stress

  Heb je de module "Omgaan met stress" doorlopen en wil je je hier verder in verdiepen? Start dan snel met deze module. In deze verdiepingsmodule krijg je een korte herhaling en vooral veel meer oefeningen aangeboden.
 • 9 Lessen

  Zelfbeeld

  Dit programma geeft een aanzet om te werken aan je zelfbeeld. Heb je last van een laag zelfbeeld of wens je jezelf wat meer zelfvertrouwen toe? Weet dat je hier iets aan kan doen. Ons zelfbeeld is geen onveranderlijk iets, maar je kan er invloed op uitoefenen. In deze module verdiepen we ons in wat het zelfbeeld is, hoe het ontstaat, hoe mildheid en zelfzorg kunnen helpen om je zelfbeeld op te blinken en wat je kan doen als je last hebt van perfectionisme en faalangst.
 • 8 Lessen

  Ziektevrees

  Bang zijn om ziek te worden is normaal, maar wanneer dit beslag legt op je persoonlijke, sociale of professionele leven, spreken we over ziektevrees. Die kan je zelfbeeld en je relaties aantasten. En ziektevrees kan zelfs je gezondheid negatief beïnvloeden! Dit programma is bedoeld voor iedereen die belemmerende angsten ervaart over zijn of haar gezondheid. Deze kunnen zijn: 
  • Mensen die zich zorgen maken over 1 bepaalde ziekte zoals Covid-19, HIV, kanker, hartkwaal, … 
  • Mensen die zich zorgen maken over meerdere ziekten.
  • Mensen die denken dat ze al ziek zijn, maar waarbij geen diagnose gesteld is.
  • Mensen die bang zijn om naar bepaalde plaatsen te gaan uit schrik om blootgesteld te worden aan ziektekiemen en alzo ziek te worden.
  De aanpak is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, met de focus op het hier en nu. We gaan niet proberen uit te zoeken vanwaar je angsten komen, maar zullen ons richten op het aanreiken van praktische tools om je leven nu te veranderen.