Bezig
Les 1, Onderwerp 1
Bezig

Positieve werkomgeving

Het soort werk heeft een grote impact op hoe goed we ons voelen, maar ook alledaagse gebeurtenissen spelen een rol in hoe gelukkig we zijn. Een paar aanmoedigende woorden van onze baas of een bedanking van een klant kan positieve gevoelens oproepen en motivatie aanwakkeren.  

Op basis van een onderzoek werden drie soorten gebeurtenissen ontdekt die geluk op het werk stimuleren:

  1. Vooruitgang. De vooruitgang op het werk kan groot of klein zijn, van het opleveren van een project tot het aanleren van een vaardigheid. We weten dat we vooruitgang hebben geboekt wanneer we positieve feedback krijgen van een collega of van het werk zelf. Vooruitgang is de meest invloedrijke positieve gebeurtenis die kan gebeuren op het werk. Vooruitgang geeft voldoening en een gevoel van voldoening geeft ons energie. Het zorgt ervoor dat we nieuwe uitdagingen kunnen aangaan.
    1. Katalysatoren. Dit woord “katalysatoren” wordt gebruikt om gebeurtenissen en omstandigheden te beschrijven die ons helpen ons werk gedaan te krijgen. Om graag te werken, moeten er voldoende tijd en middelen ter beschikking zijn. Het moet mogelijk zijn om je ideeën te delen en hulp te krijgen. Je moet de kans krijgen om te leren van wat goed gegaan is en wat beter kon. Al deze factoren zijn katalysatoren die ons helpen vooruitgang te faciliteren.
    1. Positieve interacties. Het werk draait niet alleen om productiviteit. We zijn ook sociale wezens. Positieve interacties met onze collega’s op het werk stimuleren ook geluk op het werk. Het kan een baas zijn die zorgvuldig naar je suggesties luistert of een collega die meeleeft met je zorgen.