Bezig
Les 1, Onderwerp 1
Bezig

Relationeel jobcraften

Een tweede manier om invloed uit te oefenen op je werk, is door in te zetten op de werkrelaties. Positieve relaties op het werk kunnen jouw dag positief kleuren. Zoek de mensen op met wie je het goed doe en beperkt het contact (in de mate van het mogelijke) met mensen die jou veel energie kosten.

Verbeter je relaties op het werk. Zeker in tijden van thuiswerk is het belangrijk voldoende ruimte te laten voor informele gesprekken met collega’s. Toon respectvolle betrokkenheid naar je collega’s. Hulp aanbieden laat zien dat je anderen respecteert en zorgt voor een diepere band met elkaar. Omgekeerd kunnen collega’s jou helpen door een mentor te zijn, je te ondersteunen in je taken of je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Noteer welke collega’s jou direct of indirect steunen, met inbegrip van mensen uit het verleden die je nog steeds inspireren. Spreek deze mensen aan en bedankt hen voor hun hulp. Staan er niet veel mensen op je lijstje? Onderzoek dan hoe je meer hulp en ondersteuning op het werk kan krijgen.